Zašto se zovemo Zamphyr

Odgovaramo na najpopularnije pitanje o nama

Aleksandra Nožinić
Zamphyr

--

Još od davnina ljudi su pridavali važnost značenju imena. Verovalo se da simbolika imena određuje osobine onoga ko ga nosi. Tako smo i mi želeli da naše ime oslikava našu ideju i misiju. Želeli smo da simbolizuje revoluciju u učenju i da opisuje one koji se usuđuju da razmišljaju drugačije. Pričala sam sa Markom, našim osnivačem, o značenju našeg imena, jer je to jedno od najčešćih pitanja naših učenika.

Mi gradimo budućnost gde je obrazovanje dostupno svima, po novim pravilima, gde preispitujemo sve što znamo. Naše ime simbolizuje našu neukrotivnost. To je naša neposlušnost i naša ideja. Zamphyr je za sve one koji počinju od nule, za one koji misle drugačije.

Naš obrazovni sistem ostavlja mnogo toga bez odgovora. Kreativnost je pravo da mislimo izvan kutije i da podstičemo maštu. Zamphyr je sa svojim idejama kako bi učenje trebalo da izgleda pokrenuo pravu revoluciju, tako što se zalaže za slobodu učenika. Na našoj platformi imate pravo da birate šta ćete da učite, kad ćete da učite i u kojoj meri. Ukoliko ste zaposleni, možete da učite kada stignete, u vaše slobodno vreme, preko mobilnog uređaja ili računara. Naši programi nisu vremenski ograničeni i sva ažuriranja dobijate besplatno, tako da ćete uvek biti u mogućnosti da pratite nova dešavanja. Platforma je stvorena za sve one koji su u stanju da razmišljaju drugačije, za sve one koji su otvoreni i radoznali.

Zamphyr vas uči da budete otvoreni za nove ideje, rešenja i spoznaje.

Misija naše platforme je da stvaramo digitalno obrazovanje koje je dostupno svima i koje se prilagođava učeniku i njegovim potrebama. Da li ste spremni da usvojite drugačiji način razmišljanja i pomerite svoje granice? Zamphyr ima bogatu ponudu vežbi, lekcija i zadataka, gde naši učenici imaju priliku da rade na realnim problemima kroz projekte sa pravim alatima i da znanje produbljuju kroz praktičan rad. Samim tim stičete nove veštine i dajemo vam spoznaju da do uspeha možete da dođete uz više rešenja, da sagledate problem iz druge perspektive i da imate druge mogućnosti. Negujemo našu zajednicu u kojoj naši učenici mogu da komuniciraju sa mentorima i drugim učenicima i da razmenjuju mišljenja.

Misija naše platforme je da stvaramo digitalno obrazovanje koje je dostupno svima.

Naša platforma se zalaže za saradnju sa svima koji mogu još više da doprinesu prilici za rast i uspeh naših učenika. Zamphyr je poznat po svom specifičnom formatu, jer sklapa saradnju sa svima koji svojim resursima mogu da pomognu u proširivanju znanja. Nedavno smo u saradnji sa Mozillom osnovali Zamphyr Campus Club u kojem će učenici imati priliku da uče o Rust-u, WebVR-u, Git-u, open source inicijativi i zaštiti privatnosti na internetu.

U saradnji sa Mozillom, učenici dolaze do najnovijih resursa besplatno i dele iskustva jedni sa drugima. Zamphyr neguje duh jačanja saradnje članova kluba u celom svetu. Sve za šta se zalažemo, naša vizija i energija se oslikavaju u značenju imena Zamphyr koje ću vam otkriti. Ime Zamphyr vodi poreklo od tatarskog imena, što u prevodu znači neukrotiv, neustrašiv, onaj kojeg nije lako pripitomiti. Savršeno ime za nas!

Postanite deo naše zajednice i osetite taj neukrotivi duh i atmosferu koju mi u Zamphyr-u širimo. Saznajte najnovija dešavanja u Zamphyr-u tako što ćete da nas pratite na Facebook-u ili Twitter-u, kao i da se pretplatite na naš bilten.

--

--